Workshop: Organisatie-opstelling

Thema

Persoonlijk leiderschap

Soms gaat het niet zoals je zou willen. Een project loopt vertraging op, het ziekteverzuim is hoog, de sfeer is slecht. Waarom fluisteren collega’s in de wandelgangen? Waarom is er zo’n verloop op die afdeling? Waarom ben je niet zo effectief in je werk als je zou willen zijn?

Een goede manier om inzicht te krijgen in dit type vraagstukken, is het maken van een organisatie-opstelling. Dat is een onderzoeksmethode waarmee je een driedimensionale representatie van jouw concrete vraag maakt. Geen rationele analyse; we stellen je vraagstuk op in de ruimte en maken zo inzichtelijk wat er in de onderstroom speelt. Dit doen we met behulp van representanten. Zo krijg je inzicht in wat je onbewust wel weet, maar nog niet hebt gezien.

Vragen waarmee we aan de slag gaan zijn bijvoorbeeld:

- Waarom loopt de samenwerking zo stroef?

- Waarom haal ik mijn doelen niet?

- Waar komen die politieke spelletjes vandaan?

- Waarom is er zoveel ontevredenheid onder de collega’s?

- Hoe zijn die wandelgangencircuits ontstaan?

- Waarom is er zo’n verloop op de afdeling?
- Waarom komen mijn kwaliteiten niet uit de verf in mijn huidige functie?

Wil je meedoen en heb je een vraagstuk dat je wilt opstellen? Laat dat van tevoren weten en mail dit naar lensinkp@noord-holland.nl.Gegeven door

Paul Lensink


Datum

21-05-2019 van 09:30 tot 12:00 uur

Locatie

Nationale Politie - Organisatieopstelling
Hertog van Aalbrechtweg 36, Vergaderzaal Amstelmeer
1823 DL
Alkmaar

Bijzonderheden

Deelnemers dienen zich van te voren aan te melden, opdat ze aangemeld kunnen worden in het systeem. Op de dag zelf dienen ze zich te legitimeren met een paspoort.